Az Alapítvány céljai

Alapítványunk legfőbb célja, hogy terápiás és segítő macskákat képezzen, vizsgáztasson és alkalmazzon, illetve ezen folyamatokhoz biztosítsa a megfelelő szakmai és jogi hátteret.

A hazai és nemzetközi tapasztalatok figyelembevételével kidolgoztunk egy olyan vizsgarendszert, amely képes vizsgálni, hogy az adott macska és felvezetője alkalmas-e a közös munkára.

A terápiás macskák a speciális képzést követően terápiás végzettségű segítő szakemberek mellett dolgozhatnak a felvezetőjükkel a terápiára járó kliensek megsegítése céljából.

A már vizsgázott terápiás párosoknak az Alapítvány, lehetőségeihez mérten, szupervíziós és továbbképzési lehetőségeket is biztosít. A vizsgázott párosok bevonásával az Alapítvány állatasszisztált intervenciós folyamatokban is részt tud vállalni.

A segítő macskák saját gazdájuk életminőségét fogják javítani, illetve segítik a mindennapi helyzetek hatékony megoldását. A személyi segítő macska dolgozhat többek között pszichés zavarokkal élő személyekkel (pl. pánikbetegség, szorongásos zavarok, depresszió), vagy atipikus idegrendszeri fejlődéssel élő személyekkel (pl. autista személyek). Az Alapítvány célja, hogy ezek a macskák segíthessék gazdáikat a kihívást jelentő helyzetekben.